Glas Javnosti

НИСУ ТРАЖИЛИ ДОВОЉНО: За месец дана откривено 90 радника на црно, ТРИ РАДНИКА ДНЕВНО

Društvo
Autor: Глас јавности / НОВОСТИ - БЕТА / од 09.10.2018.

Инспекција рада у Новом Пазару открила је током септембра 29 послодаваца код којих је затечено 90 особа које су радиле "на црно", односно без одговарајућег уговора о раду

Инспекција рада у Новом Пазару открила је током септембра 29 послодаваца код којих је затечено 90 особа које су радиле "на црно", односно без одговарајућег уговора о раду, објавио је данас радио Сто плус. Према подацима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, више од половине радника без уговора о раду откривено је у грађевинским компанијама (55), од којих су 34 инспектори затекли током две контроле на градилиштима турске фирме "GVN International Construction".

 
Непријављени радници откривени си и у компанији за производњу конфекције "Перлла" (10), грађевинској фирми из Турске "Bedrihan Insaat" (осам), као и на градилишту код Адмира Араповића (шест).

Остали радници "на црно", углавном по један или пар њих, затечени су у трговинским и угоститељским радњама, мењачницама, пекарама, фризерским салонима, такси превозницима и фирмама за уградњу елелектро инсталација.

Против власника предузећа инспектори су подносили прекршајне пријаве, уз обавезу да са радницима закључе уговоре о раду.

Глас јавности / НОВОСТИ - БЕТА / од 09.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR