Glas Javnosti

Ништа од јавних бицикли у Београду

Društvo
Autor: novaekonomija.rs/Foto:Pixabay

Београд током ове године неће добити јавне бицикле, како су најављивали градске власти јер за овај посао вредан 300 милиона динара без пдв нико није заинтересован.

Секретаријат за саобраћај Београда обуставио је ову набавку јер на тендер који је четири пута понављан није поднета ниједна понуда.

План градских власти које су још 19. августа прошле године расписале тендер био је да се нађе партнер са искуством у систему јавних бицикала у свету који може да буде власник до 75 одсто београдског система док би град био сувласник са 25 одсто. По тој идеји, план је био да Београд има 150 станица са 900 јавних бицикала од чега би половина били електрични бицикли, пренео је Беоинфо.

Било је предвиђено и да изабрани парнер већ до марта 2020. године постави 50 станица са 300 бицикала, а да читав систем буде завршен до краја године. У скопу тог посла, до 2022. године требало је да се изгради скоро 100 километара нових бициклистичких стаза.

Уочи расписивања овог тендера заменик градоначелника Горан Весић рекао је да је неколико великих компанија заинтересовано за ову партнерство са Београдом.

Међутим од августа када је тендер расписан рок за подношење понуда је чак четири пута продужен да би у јануару коначно посао био обустављен.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR