Glas Javnosti

NIŠTA NIJE ISKLJUČENO U TEORIJAMA ZAVERE: Srbin odlučio da proveri vezu između zaštitnih maski i 5G mreže, kakvi su REZULTATI EKSPERIMENTA?

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Usled epidemije korona virusa pojavila se i teorija o uticaju 5g mreže na ovaj virus i čovečanstvo.

Teorije zavere su opštepisutne "odkad je sveta i veka" ali sa pojavom ove epidemije postale su vodeće teme u svakom razgovoru. 

Duško Milošević, momak iz Srbije, odlučio je da istraži zbog čega je ljudima toliko teško da nose maske, da je čak dosegnut stadijum gde pretpostavljaju da imaju neke veze sa 5G mrežom.

Naravno, svima je jasno da za ovakvim eksperimontom nema potrebe, ali Duško je odlučio da nam na slikovit način puruči: nosite maske i ne opterećujte se 5G mrežom.

Naime, žice koje se nalaze u hiruškim maskama, od strane teoretičara zavere, nazivane su "antenama" za 5G mrežu.

-Tragom vesti da su žice u maskama 5G antene, uradio sam malo istraživanje i ovo su rezultati. Prvo sam skalpelom, precizno isekao masku i izvukao antenu- napisao je Duško na svom Tviter profilu.

-Precizno sam izmerio dužinu antene, jer od dužine antene zavisi njena mogućnost pretvaranja elektromagnetnog zračenja u električni signal. Koristio sam kljunasto merilo, jer je tačna dužina antene izuzetno bitna u istraživanjima ovakvog tipa. Došao sam do rezultata da je antena u jednokratnoj hirurškoj maskici dužine 96,3mm. Antena je žičana, ali obložena plastičnim izolatorom. Izolator, kao i konstrukcija antene podseća na jeftine žičice kojima proizvođači vezuju kabliće na novim uređajima, ali verujem da je to i bila ideja onih koji su ugrađivali antene u jednokratne hirurške maskice, da nas zbune takvim naizgled trivijalnostima. Dužina antene od 96.3mm, iz jednog komada, znači omnidirekciona koja deluje po vertikali ispred vašeg lica, prima signale iz smera u koji gledate i kojem ste okrenuti leđima. Ne prima signale sa vaše leve ili desne strane, verujem da je namenjena da prima signale dok gledate u nešto, bilbord možda, reklamu na banderi, a bez ometanja kada vam je reklama sa strane glave. Centralna frekvencija rezonovanja takve antene je na 3000mhz, a to je opseg koji je US Federal Communications biro rezervisao za meteorološke satelite- nastavio je tviteraš.

Kada se ovaj zanimaciji probližio kraj, Duško je zaključio: "Činjenica je ipak da sama antena, bez delova za demodulaciju signala nema smisla, ali ako uzmemo u obzir da one lastiš trake oko ušiju mogu da demodulišu signal, iako ne mogu, ali pretpostavimo da mogu, iako ne mogu, onda bi jednokratna maska sa integrisanom antenom mogla da vam stvori iluziju da prilikom šetanja napolju vidite kako je napolju vreme i da osetite spoljnu tempreaturu mnogo lakše nego bez maske. Ono što maska ne sprečava, a to je da vidite koliko ljudi bacaju smeća van kanti i koliko zagađuju reke."

Njegovo istraživanje nasmejalo je mnoge korisnike društvenih mreža.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR