Glas Javnosti

NIŠLIJKA POSTALA MAJKA U 51. GODINI: Moja beba je moja SEDMICA NA LOTOU!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Aleksandra Živković iz Niša želju da postane majka ostvarila je u 51. godini. Zaposlena kao farmaceutski tehničar, godinama je radila još nekoliko poslova da bi prikupila novac za vantelesnu oplodnju u Solunu. Želja joj se ostvarila u prvom pokušaju i na svet je došla Helena, koja je napunila godinu dana.

Odluka da sa punih pedeset godina pokuša da se ostvari kao majka za Aleksandru je bila jedina moguća.

- Kad sam videla da neću imati ni mogućnost da se ostvarim kao majka, ja sam presekla i onda se poslednjih par godina grčevito borila da finansijski sebi obezbedim mogućnost da probam jednom, pa kako mi Bog da - priča samohrana majka Aleksandra Živković.

U Solun je otišla svesna da je verovatnoća da vantelesna oplodnja uspe iz prvog pokušaja mala. Ali desilo se baš tako.

Mala Helena nedavno je proslavila prvi rođendan. a uz njih su sve vreme Aleksandrini brat i majka.

- Kad je ostala trudna, proživljavala sam teško jer sam se plašila da moje dete ima 50 godina, da ne doživim neku neprijatnost, ali posle, kad je sve prošlo i kad se rodila Helena, sada sam najsrećnija baka na svetu - kaže Snežana Živković.

 I komentari okoline su uglavnom pozitivni ali ima, kaže Aleksandra, i onih koji joj zameraju kasno materinstvo.

- Meni je žao što mi se ovo nije desilo ranije, da provedem više vremena sa Helenom. Ali daću sve od sebe da očuvam i sebe, a trudiću se i da nju učinim da bude dobar čovek, da je osamostalim. Mene treba posmatrati kao nekog ko je dobio loto. Ne možete da birate kad ćete da dobijete, svi bi voleli da dobiju loto sa dvadeset pa da uživaju u bogatstvu, ne može, ja sam svoj dobila sad i hvala Bogu na tome - kaže Aleksandra.

Ako je iz svega toga nešto naučila, kaže, to je da je život jedno veliko čudo i veruje da nju i Helenu tek čeka mnogo lepog.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR