Glas Javnosti

Nišlija tvrdi da ga je ujeo poskok u dvorištu, prevezen u Klinički centar

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nišlija N.D. (33) zbrinut je danas u Univerzitetskom kliničkom centru jer ga je, kako tvrdi, u njegovom dvorištu u naselju "9. maj" ujeo poskok.

Kako je potvrđeno u niškoj Hitnoj pomoći, oni su intervenisali po pozivu da je čoveka ujela otrovnica.
„Pacijenta smo preuzeli iz privatnog vozila kojim je već bio krenuo ka bolnici. Bio je u svesnom stanju, tvrdio je da ga je u njegovom dvorištu ujela zmija“, saopštila je doktorka Jadranka Trifunov, a prenosi "Nova.rs".

U niškom UKC rečeno je da je pacijent svestan i kominikativan te da je primio terapiju predviđenu za ugriz otrovnih zmija.


"Pregledan je na Infektivnoj klinici gde je primio protivotrov nakon čega je upućen na odeljenje reanimacije radi daljeg praćenja njegovog zdravstvenog stanja. Uočena je manja povreda na desnoj potkolenici za koju pacijent tvrdi da je nastala zmijskim ujedom", naveli su iz niške bolnice.

Poskok je jedna od dve otrovnice koja obitava na našim prostorima, ali za razliku od šarke, čije je stanište u planinskim predelima, on se može pronaći na područjima do hiljadu metara nadmorske visine. Tokom prvomajskih praznika poskok je zatečen na parkiralištu jednog tržnog centra u Nišu gde je, kako se sumnja dospeo, u vozilu nekog od izletnika koji su posetili Jelašničku ili Sićevačku klisuru.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR