Glas Javnosti

NIŠKI UČENICI ZADALI SVIMA DOMAĆI ZADATAK: Nagradu ministarstva preusmerili na lečenje školskih drugarica

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na nagradnom konkusu Ministarstva prosvete učenici srednje Elektrotehničke škole “Mija Stanimirović” dobili su mobilni telefon koji su prodali i deo sredstva preusmerili za lečenje svojih školskih drugarica, Ive i Natalije koje boluju od Fridrajhove ataksije.

Kako bi pomogli svojim drugaricama iz razreda da što pre sakupe novac za neophodno lečenje učenici Iva Radojičić i David Živadinović odlučili su da svoju nagradu daju njima.

Oni su na konkursu “Znanjem menjamo sve(t)”, u kome je trebalo da video materijalom prikažu svog nastavnika ili nastavnicu koji ih inspiriše, uspeli da osvoje mobilni telefon koji su prodali, od čega su 10.000 dinara poklonili Ivi i Nataliji Bašović.


Uz pomoć profesora i školske opreme smo sve realizovli, takođe nam je i profesor pomenuo humanitarnu akciju, David i ja smo odmah pristali i odluči da deo nagrade damo njima s obzirom da njima više treba nego nama - rekla je Radojičić.

Natalija i Iva rođene su kao zdrave bebe, ali je kasnije ustanovljeno da boluju od retke progresivne genetske bolesti, koja pogađa uglavnom nervni sistem i srce, sa simptomima koji uključuju ​​slabost mišića, ataksiju, gubitak ravnoteže i kordinaciju pokreta, pišu Južne vesti.


Oni koji žele da pomognu slanjem humanitarne poruke 718 na 3030 ili uplaćivanjem novca na neki od računa koje možete videti na zvaničnoj stranici fondacije Budi human.

BONUS VIDEO Siniša Ljepojević: Srbija je na putu svile, i to je to

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR