Glas Javnosti

NIŠKI LEKARI U POSLEDNJI ČAS SPASILI DEVOJČICU: Svi simptomi su ukazivali na koronu, ali to nije bio JEDINI RAZLOG!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Jedanaestogodišnja devojčica operisana je uspešno noćas na Klinici za dečju hirurgiju i ortopediju Kliničkog centra u Nišu, ona je pozitivna na koronu, ali operacija je morala da se izvrši iz drugog razloga.

Devojčica kojoj su roditelji oboleli od korona virusa primljena u bolnicu zbog simptoma koje ima veliki broj dece obolele od kovida - bolova u trbuhu, povraćanja, proliva i visoke temperature, ali je pregled iskusnog dečjeg hiruga otkrio je da se osim ove bolesti nalazi i u veoma opasnom stanju zbog zapaljenja apendiksa odnosno “crvuljka” – uzanog creva koje se uliva u slepo crevo, a koje je počelo da puca.

Devojčica je noćas hitno operisana u kovid sali novog KC u Nišu i uspešno se oporavlja nakon zahvata u intenzivnoj nezi dečje kovid bolnice.

Foto: Pixabay

Po rečima direktorke Klinike za dečju ortopediju i hirurgiju i koordinatora Dečje kovid bolnice KC Niš prof. dr Anđelke Slavković tegobe koje je devojčica imala od 17. decembra ukazivali su na kliničku sliku kovida koji kod dece ide sa dosta različitim simptomima.

S obzirom da su joj i roditelji pozitivni urađen je i antigenski test koji je takođe bio pozitivan.

JEZIVO: Vapitačica MONSTRUM sela na devojčicu (5) da bi je SMIRILA i USPAVALA (VIDEO)

Dr Slaković za portal Blic kaže da se radilo se o jednom ozbiljnom zapaljenju crvuljka koje je bilo “maskirano” simptomima kovida, ali da je pregled hirurga postavio pravovremenu dijagnozu.

- Devojčica je bila pozitivna na testu, imala je nalaz na plućima, visoku temperaturu, proliv, kao što imaju i druga deca u kovidu. Sve je usmeravalo da se radi o zapaljenskoj manifestaciji kovida. Međutim, dodatnim pregledima utvrđeno da se radi o zapaljenju crvuljka- kaže prof. dr Slavković.

Koliko su česte operacije kod kovid pacijenata?

Prof. dr Slavković kaže da su operacije apendiksa kod kovid pozitivne dece i u svetu dosta retke, a da prema javno dostupnim podacima nije zabeleženo da ih je bilo u Srbiji u ovoj godini, ali je u ovom slučaju je operacija bila nužna jer je se radilo o teškom obliku zapaljenja.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR