Glas Javnosti

NIŠKA HITNA POMOĆ OSTAJE BEZ GORIVA : Građani bi mogli da ostanu bez pružanja pomoći na terenu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Hitna pomoć u Nišu ostala je bez goriva jer je stari ugovor sa NIS-om istekao, a novi sa Knez petrolom još nije potpisan, upozoravaju radnici i kažu da bi građani mogli da ostanu bez pružanja pomoći na terenu.

To potvrđuje i pomoćnik direktora za nemedicinska pitanja Dejan Filipović, koji kaže da od goriva imaju samo ono što je ostalo u vozilima, dok v. d. direktorka Snežana Radivojević tvrdi da rezerve nisu pri kraju i da nema bojazni

Vozačima niškog Zavoda za urgentnu medicinu na NIS-ovim pumpama ne dozvoljavaju da sipaju gorivo, uz obrazloženje da je ugovor istekao, kaže Filipović.

Dodaje da između isteka starog i zaključenja novog ugovora postoji luft od oko nedelju dana i da je za to vreme funkcionisanje otežano. I zaposleni u Hitnoj zabrinuti su za rad Zavoda i za same građane.

Javno dostupni, zvanični podaci pokazuju da je NIS zaista dobio tender za nabavku goriva prošle godine, da je vrednost ugovora 16.320.000 dinara i da je ugovor zaključen 15. jula. Istaknuto je da ugovor važi 12 meseci, što znači da je tog datuma ove godine ugovor zaista istekao.

Sa druge strane, 24. maja ove godine objavljena je javna nabavka, a tek 19. jula objavljena je Odluka o dodeli ugovora Knez petrolu, a vrednost je 17.955.000 dinara. Rok za žalbe je deset dana, pa ugovor između Zavoda i Knez petrola neće biti zaključen bar do 29. jula.

„Što se tiče tendera, v. d. direktora Snežana Radivojević nije me konsultovala ni o jednom pitanju. Vrlo su me interesovali uslovi tendera, na primer, da li su pumpe na auto-putu ili pored auto-puta, interesovalo me je da budu na auto-putu. Naravno, nisam pitan i konsultovan. Javne nabavke radi osoba zadužena za to i ona kontroliše ispunjenje ugovora, kada se pare potroše i tako dalje“, priča Filipović.

Dok Filipović ističe da vozila Hitne trenutno nemaju gde da sipaju gorivo, v. d. direktora Snežana Radivojević tvrdi da rezerve nisu pri kraju, da su sanitetska vozila u punom kapacitetu sa gorivom i da nema bojazni da će vozni park Zavoda biti ugrožen.

Filipović, takođe, kaže da postoje neke mogućnosti za privremeno rešavanje problema – da pomogne Grad Niš ili da Knez petrol izađe u susret i dozvoli sipanje goriva, a da se to reguliše nakon potpisivanja ugovora. Međutim, dodaje, ništa od toga nije još dogovoreno.

Glas javnosti/Južne vesti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Milica u 28.07.2023 09:47:36 h
     0 
Pa mogu i biciklom kad moze Glovo i volt