Glas Javnosti

Niš ispratio dr Lazića uz "Marš na Drinu" (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Doktor Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra u Nišu koji je preminuo od posledica korona virusa sahranjen je danas na Novom groblju u Nišu.

Iako brojni prijatelji i zahvalni sugrađani nisu mogli da prisustvuju ispraćaju, ulicama Niša je u vreme sahrane ponovo ođekivao, po doktorovoj želji, Marš na Drinu, prenosi RTS.

Lazić je u oproštajnom pismu je napisao: "Znao sam da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik, ali čast i ponos mi nisu dozvoljavali da se sklonim".

Doktor Miodrag Lazić (65), preminuo je u utorak od korona virusa. Rođen je u Zemunu, a kada je njegov otac, koji je bio oficir JNA dobio prekomandu za Niš, prešao je u taj grad.

Nakon specijalizacije je godinu dana radio u Vojnoj bolnici u Nišu, a nakon toga se zaposlio na Hirurškoj klinici Kliničkog centra u tom gradu.

Tokom devedesetih bio je ratni hirurg dobrovoljac u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, za šta ga je patrijarh Pavle odlikovao Ordenom Svetog Save. Napisao je autobiografsko delo "Dnevnik ratnog hirurga (Knin 1991 - Srpsko Sarajevo 1995)".

(Izvor: RTS)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR