Glas Javnosti

Nije mu puno ZNAČILA FAJZEROVA VAKCINA u Srbiji: Uprkos potvrdi PIJANISTA morao u IZOLACIJU

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pijanista korepetitor i profesor muzike Đorđe Nešić došao je nedavno iz Njujorka u Beograd, kako bi nastupio pred domaćom publikom. U Njujorku je vaksinisan Fajzerovom vakcinom, ali mu potvrda o tome nije mnogo značila na beogradskom aerodromu.

Đorđe Nešić ispričao je da je pre par dana stigao iz Njujorka u Beograd Er Srbijom zbog predstojećeg koncerta i proba, piše N1.

-Imao sam pretpostavku da će potrvrda o primanju dve doze vakcine, a revakcinisan sam 15. februara, biti dovoljna za ulazak u Srbiju i nisam išao na pcr test pre puta, ali – to je bilo pogrešno i dobio sam odredbu na granici da moram ići u kućnu izolaciju- ispričao je muzičar.

On je dodao i da je mu je ubrzo i iz e-uprave stiglo obaveštenje i da ukoliko obavi pcr test i on bude negativan, da može da izađe iz izolacije.

Sledećeg dana je, kako kaže, obavio testiranje, dobio negativan rezultat, i posle pola sata stiglo mu je i obaveštenje e-uprave da više ne treba da bude u kućnoj izolaciji.

-Sistem funkcioniše dobro i zadovoljan sam što sam brzo dobio to obaveštenje- dodao je.

Nešić je ispričao i da je ovo drugi put da je avionom Er Srbije doputovao u Beograd tokom epidemije i da se mere tokom putovanja poštuju.

-Organizacija je dobra, avioni nisu puni, poštuje se razmak između putnika, maske su obavezne, i ljudi se pridržavaju mera. Apsolutno sam se osećao sigurno, koliko se to može biti u ovoj situaciji- naveo je.

On je dodao da mu u decembru nije bio potreban negativan test, a sada će, kako je rekao, morati da ode na testiranje da bi uopšte mogao da se ukrca na avion.

Najavljujući koncert „Amore per sempre“, na kojem će nastupiti uz sopran Tamaru Rađenović i baritona Davida Bižića, pijanista je rekao da se probe drže uz poštovanje svih preventivnih mera, uz nošenje maski.

Koncert „Amore per sempre“ prethodno je dva puta odložen zbog pandemije, a konačno će biti održan u subotu u 19 sati u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, i uz live stream gde će publika takođe moći da ga prati.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR