Glas Javnosti

"Нијагарини водопади" у Ваљевској улици на Бановом брду чудо града Београда

Društvo
Autor: Глас јавности / Блиц / од 28.08.2018

Ваљевска улица на Бановом брду, која се пружа од Пожешке до Ендија Ворхола, дуга тек пар стотина метара, вероватно би за 99 одсто Београђана била потпуно непозната да се, после сваке иоле јаче кише, не претвара у "Нијагарине водопаде".

Наиме, како се ради о прилично стрмој улици, вода се у великим количинама слива ка Чукаричкој падини, па још приличном брзином и снагом носећи све пред собом.

Контејнери које носи бујица су уобичајена појава, у неколико наврата се десило да вода понесе и људе, а забележени су и примери аутомобила који су плутали по потопљеној саобраћајници.

- Кад год падне киша трудимо се да не излазимо напоље. Знамо да ће уследити водопад и да може да буде опасно. У неколико наврата је бујица носила људе и само пуком срећом је избегнута трагедија - рекла је једна суграђанка из Ваљевске улице.

Посебан проблем последњих недеља представљају и радови који се одвијају у доњем делу ове улице, па бујица зна да однесе машине, алате, грађевински материјал и све то ка Улици Ендија Ворхола која је прилично прометна.

Последњи пут ови својеврсни градски водопади забележени су пре два дана у вечерњим сатима.

Глас јавности / Блиц / од 28.08.2018

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR