Glas Javnosti

NI DANAS NEMA MIROVANJA: Najavljen protest u Novom Sadu

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Novom Sadu će i u petak biti održani protesti, a okupljanje je zakazano za 18 časova.

Uprkos tome što za sad niko nije preuzeo organizaciju protesta, "srpskom Atinom" nakon jučerašnjih demonstracija kružili su pozivi da oni budu nastavljeni i danas.

Podsećamo da su osnovni zahtevi protesta u Novom Sadu ostavke direktora policije Vladimira Rebića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Zatražene su i ostavke Kriznog štaba, preusmeravanje novca medicinarima i povratak na posao građana otpuštenih tokom pandemije. Pored ovoga, u četvrtak je više puta zahtevano oslobađanje Mirana Pogačara koji je uhapšen u sredu, prvog dana protesta, kada je držao govore.

Pomenimo i da su neki demonstranti u četvrtak, tokom skupa ispred stanice policije u Kraljevića Marka, navodili da će se, ukoliko Pogačar ne bude oslobođen, vratiti u petak i tu sedeti dok on ne bude pušten iz pritvora.

Kažimo i da su se u protekla dva dana na ulicama Novog Sada videle dve potpuno različite slike protesta. Nakon incidenata u sredu, građani su u četvrtak svaki put kada je neko bacio petardu seli i na taj način iskazivali svoje protivljenje nasilju.

(Izvor: 021.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR