Glas Javnosti

NEZAPAMĆENO NEVREME! GRAD VELIČINE PESNICE UNIŠTIO GOLUBAC: Meštani sa modricama po telu, kuće kao da su gelerima IZREŠETANE! (VIDEO, FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nezapaćeno nevreme praćeno gradom koje je juče protutnjalo Srbijom, napravilo je značajnu materijalnu štetu u pojedinim gradovima naše zemlje.

Pored automobila, nastradale su fasade kuća, nameštaj i dvorišta, a šteta na usevima još se procenjuje. Iz Golupca stižu neverovatni snimci, a grad izgleda kao posle bombardovanja, a ne nevremena!

Najkritičnije je bilo u Gornjem Milanovcu, gde je nastradala i jedna kuća kada je na nju pala neeksplodirana protivgradna raketa, a oluja praćena ledom nije poštedela ni istok Srbije.

Grad veličine pesnice koji je padao u Golupcu i okolini, opustošio je njive i zasade na kojima su meštani marljivo radili i za samo nekoliko sati zbrisao višemesečni trud.

O tome svedoče poruke korisnika društvene mreže "Iks" iz ovog grada.


"Moj Golubac je satrven od grada. Kao pesnica su padale ledenice. Krovovi, auta, usevi... sve je satrveno. Drugarica živi od povrtarstva, skoro operisana, loše žive, uništeno joj je sve. Plačem zbog nepravde i nemoći. Strašno je sve ovo... strašno", požalila se jedna korisnica.

Fasade izrešetane gelerima

Zatim je stigao i video snimak koji pokazuje štetu koja je zabeležena u samom gradu i teško je i zamisliti da je ovako nešto moglo da učini nevreme, budući da fasade i vrata kuća izgledaju kao da su izrešetane gelerima, a ne ledenicama.

Ledenice koje su padale sa neba bile su zapravo kuglice koje više liče na teniske loptice nego na pravu letnju nepogodu koja nam je svima poznata, a meštani još presabiraju štetu koju su napravile.


(Foto: Tviter)

Oni koji su se zadesili usred ovakvog "bombardovanja" zadobili su modrice po telu!

Ipak, najgore su prošli povrtari i poljoprivrednici koji žive od svojih useva, a led koji je u gradu napravio ovoliku štetu, bio je još nemilosrdniji prema njivama i zasadima.

"Poteralo nas ove godine...", "Stvarno, kako nije bilo raketa? Mogle su makar da umanje štetu", "Pa užas", "Mnogo mi je žao", "Priroda je surova ponekad", "Bože dragi, jadan narod", "Ovo je strašno", glasili su samo neki od komentara korisnika društvenih mreža.

Osim Gornjeg Milanovca, Velikog Gradišta i Golupca, nevreme koje se juče sručilo na Srbiju napravilo je štetu i u Boru, gde je vetar oborio banderu na automobil.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR