Glas Javnosti

NEZAKONITO I PONIŽAVAJUĆE! Upućen zahtev da se ispita odgovornost policajca (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Beogradski centar za ljudska prava uputio je MUP-u i Zaštitniku građana inicijatvu za preispitivanje odgovornosti policajca A. K.

Kako su naveli u Beogradskom centru za ljudska prava, dostavili su informacije o "nezakonitom, neprofesionalnom i ponižavajućem postupanju policijskog službenika A. K." prema građanima koji su učestvovali u blokadi saobraćajnice.

"Video zapisima koje su građani tokom dana objavljivali na društevnim mrežama, zabeleženo je kako službeno lice, bez povoda, u dva navrata, gura muškarca koji mu je, prethodno, sa značajne udaljenosti uputio pitanje: Sad ćete da gurate goloruki narod?", navode u Centru.

Dodaju da se potom vidi i kako "upotrebom fizičke snage gura i prebacuje ženu preko bankine pored kolovoza, iako je ona prethodno mirno hodala pored njega, ne pružajući nikakav otpor".

Imajući u vidu odredbe člana 225 i 227. Zakona o policiji molimo vas da po sopstvenoj inicijativi pokrenete postupak kontrole zakonitosti rada ovog policijskog službenika, koji je čak kao jedan od uglednih policijskih službenika biran da predstavlja rad Ministarstva unutrašnjih poslova za vreme vaše kampanje Mi smo uvek tu, dodaju iz Beogradskog centra za ljudska prava.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR