Glas Javnosti

NEVREME UNIŠTILO ZASADE MALINA U POŽEŠKOM SELU: Veliki gubici, a otkupna CENA NIKAD VEĆA, 'Bićemo u DEBELOM MINUSU'!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Snažno nevreme praćeno gradom veličine lešnika pogodilo je zasade u požeškom selu Čestobrodica i to u zaseocima Jasik, Brdija, Mićovići i Raduke.

Najveća šeta pričinjena je na zasadima maline, a imajući u vidu visoku cenu crvenog zlata za nepunih dvadeset minuta domaćini su izgubili i po nekoliko hiljada evra.

-Ovo je druga elementarna nepogoda koja nas pogađa u jeku berbe. Od maline skoro da nije ostalo ništa, procenitelji koji su prošli put izlazili na teren utvrdili su da je gubitak oko 50 odsto, sad je u pojedinim domaćinstvima rod desetkovan potpuno, čak 100 odsto. Maline smo osigurali, ali na cenu od 200 dinara po kilogramu, tako da ćemo i tu biti u debelom minusu. Do juče je moj malinjak bio za primer, a danas posle nevremena ostala je samo pustoš. Za nas je berba završena, izjavio je za RINU Duka Ilić iz sela Čestobrodica, prenosi b92. 

 

Nevreme je oštetilo i putnu infrastrukturu, tako da su pojedini lokalni pravci izuzetno teško prohodni.

-Do pojedinih imanja gde je mogao samo traktor da priđe, sada je put potpuno odsečen. Na kolovozu su bare i zemlja, tu bi se zaglavila i teretna mašina, kažu meštani Čestobrodice.

Jako olujno nevreme u kasnim popodnevnim satima pogodilo je Ivanjicu, Lučane i Čačak, ali u ovim delovima nije bilo pojave većeg grada.

Zbog obilne kiše na magistralnom putu od Užica ka Čačku povremeno je dolazilo do zastoja, jer su vozači morali zaustaviti svoje automobile zbog jakog nevremena.

(Glas javnosti) 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR