Glas Javnosti

NEVREME U BEOGRADU! Košava čupa stabla, oštećeni automobili

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zbog snažnog istočnog i jugoistočnog vetra ekipe JКP "Zelenilo-Beograd" su tokom dana intervenisale na 43 lokacije, uklanjanjući polomljena stabla i grane.

JКP "Zelenilo-Beograd" navodi da je u toku dana primljeno više od 70 prijava za prelomljene grane ili stabla usled košave, a da je najviše prijava bilo sa opština Palilula, Zvezdara i Voždovac, gde su i najjači udari vetra bili tokom jutarnjih časova.

"U ulici Nikole Doksata sanirano je stablo koje se izvalilo iz šume i naslonilo na elektrovodove. U Ariljskoj ulici  se rascepilo stablo bagrema i oštetilo automobil. U Bulevaru oslobodjenja sanirano je stablo koje se izvalilo i palo preko saobraćajnice. U ulici Кneza Višeslava izvalilo se stablo i palo preko dva automobila", navodi se u saopštenju.

Najviše poziva u poslednjih 12 sati bilo je sa opštine Zvezdara, Palilule i sa opštine Voždovac.

"Najviše imamo preloma grana ali imamo dosta i vetroizvala celih stabala, imali smo i na opštini Vračar, koja nije izuzeta od ovog jakog vetra i jake košave tako da gotovo na svim opštinama imamo prelome grana u toku današnjeg dana",navode u Zelenilu.

Beograđani mogu prijaviti slučajeve oborenih, prelomljenih ili oštećenih stabala koja mogu ugroziti bezbednost i naneti materijalnu štetu na brojeve 011/2630-506 i 011/2650-683. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR