Glas Javnosti

NEVREME NA ZAPADU SRBIJE! Strahuje se od mogućih klizišts

Društvo
Autor: Glas javnosti

Jako olujno nevreme praćeno obilnom kišom ponovo nije zaobišlo zapad Srbije.

Ogromne količine vode najveću materijalnu štetu ovaj put napravile su na putnoj infrastrukturi mahom na seoskom području u opštinama Ivanjica i Arilje. Nakon prestanka padavina strahuje se i od pokretanja pojedinih klizišta.

- U skoro svih 19 mesnih zajednica imamo prijavljenu štetu na putnoj infrastrukturi. Opština Ivanjica će poslati komisiju na teren u ponedeljak. Sva šteta je na makadamskim kolovozima, ali i na mnogim asfaltnim putevima ima dosta nanetog materijala usled bujica koje su tekle putevima. Čim stane kiša krećemo u sanaciju oštećenih puteva - rekao je za RINU Momčilo Mitrović predsedni opštine Ivanjica.

Slična situacije je i u opštini Arilje čiji su meštani prethodnih dana već pretrpeli velike štete od nevremena, naročito grada koji je desetkovao rod malina.

- Na svu sreću u Arilju ovaj put nije bilo grada. Međutim, putna infrastruktura je stradala najviše u Mesnim zajednicama Visoka, Bjeluša, Brekovo i Trešnjevica. Po stabilizaciji vremena nadležne ekipe će sprovesti aktivnosti na sanaciji štete - izjavio je Predrag Maslar, predsednik opštine Arilje.

Nevreme je tokom večernjih sati pogodilo Čačak i teritoriju opštine Lučane gde je prema rečima predsednika Milivoja Dolovića takođe pričinjena šteta na putnoj infrastrukturi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP