Glas Javnosti

BAHATO DO KOSKE! IMA NALEPNICU VLADE, PA MISLI NE MOŽE MU NIKO NIŠTA! Pogledajte gde državni službenik parkira auto (FOTO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Roditelji učenika beogradske Osnovne škole „Oslobodioci Beograda“ ogorčeni su zbog bahatog ponašanja načelnika Školske uprave Beograda Dragana Filipovića koji je, kako navode, 15. septembra od 14-21.30 sati parkirao službeno vozilo Vlade Republike Srbije na školskom igralištu na kome se održava nastava fizičkog vaspitanja, ugrožavajući bezbednost đaka i nesmetano odvijanje nastave.  

Roditelji su bili prisutni jer su bile zakazane sednice Školskog odbora i Saveta roditelja, pa su se, kako ističu, na molbu učenika obratili Beokom servisu, Komunalnoj miliciji, Komunalnoj inspekciji i Parking servisu, ali niko nije došao dok su deca bila u školi. Zbog toga su mejlom poslali predstavku rukovodiocima ovih službi, ali i predsednici Vlade Srbije, ministru prosvete, zaštitniku građana, kao i ambasadoru Japana, s obzirom na to da je službeno vozilo donacija te države Srbiji.

Foto: Privatna arhiva

U predstavci dodaju da je taj „bahati, drski i bezobrazni službenik“ kada su ga u školi upozorili da treba da pomeri vozilo, da ima poseban parking za zaposlene i goste, odgovorio članovima Školskog odbora da će on „ da parkira gde god hoće, da vozilo ima nalepnicu Vlade i da mu niko ne može ništa“.

Time je, konstatuju roditelji, Filipović kao državni činovnik pokazao đacima kakav stav ima prema obrazovanju i deci uopšte, kao i njihovom pravu na obavezno obrazovanje.

Foto: Privatna arhiva

– Treba ga najstrože kazniti i razrešiti svih funkcija i zabraniti mu da ikada bude na funkciji u nekom državnom organu ili instituciji – navodi se u predstavci roditelja. Oni, takođe, zahtevaju da se utvrdi odgovornost ministra prosvete, kao i nadležnih u komunalnoj miliciji koji su i pored više prijava „svesno odbili da pruže zaštitu deci“. Zaštitniku građana uputili su molbu da po službenoj dužnosti pokrene postupak iz svoje nadležnosti. 

Uz predstavku, priložili su fotografije službenog automobila parkiranog u dvorištu škole.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR