Glas Javnosti

NEVEROVATNO - VASKRSLA JUGOSLAVIJA: Čuvaju je, i to sa PETOKRAKOM, evo gde!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Turisti iz Srbije koji odmor provode u nekim grčkim letovalištima iznenadili su se kada su u prodavnici suvenira i opreme za plivanje i ronjenje naleteli, ni manje ni više, nego na zastavu nekadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, sa sve petokrakom!

O čemu se radi?

Naime, na deklaraciji uz delove opreme za ronjenje, odštampanoj na više jezika, uz zastave zemalja u kojima se govori tim jezicima, stoji i zastava bivše SFRJ, sa petokrakom, koja je otišla u istoriju pre nekoliko decenija.

„Garancija 2 godine“ – piše uz zastavu Titove Jugoslavije koju su turisti „otkrili“ u jednog prodavnici u Pargi. 

Pitanje je na kakve je reakcije naišla ova slika kod ljudi iz različitih delova bivše Juge. Možda je izazvala osmeh, nostalgiju, tugu, ljutnju... Kako god bilo, verovatno su svi razumeli poruku ispisanu pored nje.

To je, pretpostavljamo, i bila ideja proizvođača – da na što jednostavniji način dopre do što više potencijalnih kupaca. U svakom slučaju, zanimljiv poslovni potez.

Nadamo se, jedino, da oprema ne potiče iz perioda kada je SFRJ postojala i zastava bila aktuelna. To bi značilo da je pomenuta garancija od dve godine davno prošla i da potencijalni kupci i korisnici opreme idu na ronjenje uz sopstveni rizik...

U svakom slučaju, može da posluži bar kao originalan suvenir sa letovanja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR