Glas Javnosti

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA! Albanci ga izrešetali sa 28 metaka, preživeo pa postao medicinsko čudo (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

U stvari, probudio me je osećaj da me neko drži za ruku a oči kada sam otvorio videh prelepu ženu svu u belom. Krenu zatim da doziva i skupiše se ljudi isto u belom i tek onda shvatih da su lekari i sestre.

Ovako svoju ispovest počinje srpski heroj Zoran Gavrić (1970) iz Loznice kojeg su  albanski teroristi ranili tokom rata na Kosovu sa čak 28 metaka.

Zoran kaže za sebe da je svetski rekorder i jdinstven slučaj u svetu, jer ne zna da je iko ikada preživeo 28 metaka. Ovaj nekadašnji policajac i komandir odeljenja SUP u Loznici, prisetio se tog 6. aprila 1999. godine.
1Gavrić Prvi metak ga je pogodio u šaku desne ruke i izbio mu pušku koja je odletela daleko.

- On puca u tebe, a ti ne možeš da padneš jer te meci okreću levo-desno kao neki suncokret. Kad su hici stali, a ja pao, taj se munjevito pojavio na kapiji koja je za mene i kolegu prethodno bila zaključana. Jasno sam video kako menja slepljeni okvir na automatu i prilazi da me dotuče. Samo sam refleksno podigao i zagrlio noge ispred sebe da mi ne pogodi kičmu. I stresao je ceo okvir.

Policajac Gavrić ni tada se nije onesvestio. Gledao je kako četiri Albanca zamiču kroz kapiju, dok njegov kolega istrčava sa sprata i prilazi mu.

- Taj policajac, moj brat (ime Gavra neće da kaže jer je čovek još u službi), mnogo je pametan čovek i nije pravio paniku nego me je psovao da me okuraži. Dao je radio-vezom poruku da sam teško ranjen i prebacio je moje telo preko ramena sa glavom nadole što mi je, kako su kazali lekari, spaslo život. Krvi što je ostalo u telu je silazilo u mozak što je, kako doktori kažu, bilo presudno.

Priča dalje da dok je sa ramena prijatelja gledao svoje noge u čizmama, gde su mu pete došle na mesto gde su nekad bili prsti, pomišaljao kako će umreti i da će mati sigurno pitati šta je zadnje kazao pre smrti.
2Gavrić - Htedoh da kažem "tom mom nosaču" da su mi poslednje reči: Čuvajte mi sina, a opet, nešto mi nije dalo. Onda su me spakovali u neku "ladu nivu", a zatim u kamion "tam 110" i tako su me transportovali. Sećam i kako me je čekalo najmanje 10 lekara i sestara ispred bolnice - pripoveda Gavra za Novosti.

Pretposlednje što policajac pamti iz bolnice je kako doktor kaže: Al su te izrešetali i gledaj u plafon.

Dodaje policajac da je memoriju na ranjavanje iz kosmetskog rata "razbistrio" tek posle dugačkog razgovora sa doktorom sa Kosmeta. Pitao ga je i da li su mu i drugi pacijenti, koje je vraćao "odande", pričali kako su putovali nekim velikim belim hodnikom, belim kao snegom.

- Meni se taj prolazak kroz snežni hodnik često javljao u u snu dok sam ležao u bolnicama. Malo-malo sanjao sam isti oblačasti snežni hodnik sa mnogo vrata sa obe strane i kako pokušavam da uđem, ali su vrata zatvorena. Onda bi me budila neka čarobna svetlost i trebalo bi mi neki sekund da ponovo razumem da sam prikovan za postelju - nastavlja Gavrić.

Policajac iz Loznice, jedan je od mnogih koji su izranjavani braneći Srbiju. I, ne razlikuje se samo po broju rana junačkih, već i po stavu da mu je život podjednako lep bio i pre 6. aprila 1999. i danas kada bez štake ne može i kada ga sve zaboli kad se vreme menja.

BONUS VIDEO: Poznati astrolog otkriva:Nepoznata žena me je naterala da se bavim astrologijom


















SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR