Glas Javnosti

NETFLIX KRENUO SA NAPLATOM ZA DELJENJE LOZINKI: Korisnici u šoku!

Društvo
Autor: Glas javnosti

​Netflix je u Peruu, Čileu i Kostariki krenuo s testiranjem suzbijanja deljenja lozinki, a sudeći prema prvim izveštajima, došlo je do poprilične zbrke.

Kako piše The Verge, korisnici u Peruu većinom nisu bili obavešteni o dodatnom naplaćivanju usluge, a provođenje nove politike razlikovala se od korisnika do korisnika.
Neki su, kako su otkrili, ignorisali uputstva za proveru valjanosti naloga i nastavili ga koristiti kao i dosad, dok drugima nikakvo obaveštenje nije ni stiglo.
Zbunjujuća je i Netflixova definicija.
- Otkako smo započeli s najavom ovih promena pre 18 meseci, jasno smo komunicirali da se domaćinstvo odnosi na ljude koji žive na istoj lokaciji - kazali su iz Netflixa dodavši da su zadovoljni dosadašnjim sprovđenjem dodatne naplate.
Za članove porodice koji ne žive zajedno naplaćuje se dodatnih oko 2 USD u navedenim zemljama, prenosi tportal.
Podsetimo, Netflix se bori s odlaskom pretplatnika. U aprilu je iznenadio objavom da je u prvom tromesečju 2022. izgubio 200.000 pretplatnika i upozorio da bi mogao ostati još bez dva miliona u idućem tromesečju. Nakon toga su mu deonice potonule za 35% u jednom danu, prenosi poslovni.hr.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR