Glas Javnosti
posta

NESVAKIDAŠNJA POJAVA ZMIJA U ČAČKU : Duge su 2 metra, legla velika, meštani postavljaju barikade

Društvo
Autor: Glas javnosti

u Pantićevoj u Čačku, zmija ujela stariju ženu koja je usled posledica završila u bolnici, ostale komšije žive u strahu. Ovo je prvi put da se dogodio sličan incident koji ih je uplašio i zabrinuo

Nažalost, nije prvi put da u blizini svojih kuća vide opasne gmizavce koji prete da ugroze živote stanovnika.

- Zmije dugačke i preko dva metra nalazili smo u našim kućama. Jednu smo otkrili sasvim slučajno kad je mačak uporno grebao po zidu i gledao u jednu tačku. Kad sam prišao video sam ogromnu zmiju sa sve izbačenim jezikom. Jezivo je kad pomislite da možete da zaspite, a da ona može da vam dođe u neposrednu blizinu. Zbog toga su prošlog leta mnoge noći bile i neprospavane, jer sam jednu našao omotanu oko saksije za cveće, a drugu na ulici ispred kuće - rekao je za RINU Dejan Miljković.


Upoznati sa činjenicom da žive u opasnom delu grada, ovi Čačani su prinuđeni da postavljaju barikade kako bi sprečili da se zmije približe njima i njihovoj deci. Poznato je da zmije najčešće naseljavaju napuštene kuće, a upravo je takvih nekoliko objekata u Pantićevoj ulici u Čačku.

- Konsultovali smo se sa ljudima koji poznaju problematiku i rekli su nam kako da se zaštitimo. Moramo uz samu ogradu da sipamo sodu bikarbonu i stavljamo hepo kocke koje mogu da ih oteraju od kuća. Svake godine ovaj problem prijavljujemo nadležnim inspekcijama, ali problem nikako da se reši. Mi sami čistimo i kosimo koliko možemo da bismo se spasili, ali to nije trajno rešenje. Moraju nadležne službe da uzmu ovaj problem za ozbiljno kako se ne bi završilo tragično - kazala je Ljiljana Stojanović.


Prema rečima meštana, najveće leglo zmija krije se u kući koja je nekada bila opštinska, a sada tu već niko ne dolazi, a kamoli održava, i preti da se sruši.

- Kuća je odavno napuštena i tu niko ne živi. Kada ovako zmije izlaze na put, ne smem ni da zamislim šta se sve krije u podrumu tog objekta. Nažalost ovo nije jedina napuštena kuća pored koje zatvaramo oči kada prolazimo, ima ih još nekoliko u ovoj ulici sa istom sudbinom, ali i sa istim leglom zmija - zaključuju meštani

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR