Glas Javnosti

NESUGLASICE NA MREŽI: Frilenseri odlučili da se iščlane iz Udruženja radnika na internetu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Grupa nezadovoljnih frilensera saopšila je danas da će napustiti Udruženje radnika na internetu. Razlog tome je činjenica da je zastipnik Udruženja prihvatio predlog vlade za rešavanje pitanja naplate poreza frilenserima, a sa kojim se oni ne slažu.

Predstavljajući se kao grupa građana ugrožena predložnim izmenama zakona o porezima i doprinosima, saopštili su da se ograđuju od svih odluka koje su doneli predstavnici Udruženja bez, kako tvrde, njihovog znanja i saglasnosti.

Tvrde da su predstavnici Udruženja prekršili Statut, da članovi udruženja nisu obavešteni o predlogu, a da je glasanje usledilo nakon prihvatanja predloga vlade.

 

„Naš pristanak na prihvatanje dogovora nisu dobili, niti je Miran Pogačar dobio napismeno naše punomoćje, da bi u naše ime odlučivao o našim životima“, navode u saopštenju.

Navode i da im Uprava udruženja nije dostavila konkretan predlog, već su zahtevali da se o njemu izjasne sa „da“ ili „ne“ bez ikakvog obrazloženja i smatraju da je Uprava udruženja prekršila svoja ovlašćenja usmenim dogovorom.

 

Navode i da je prema njihovim saznanjima, Uprava udruženja netransparentno trošila novac i da je njihova dužnost da na to ukažu finansijskoj policiji.

Kažu i da su poslali molbu predsedniku Srbije za razgovor, a da su u procesu registracije novog udruženja.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP