Glas Javnosti

Nestorović: Velika nevolja tek sledi, nosili mi maske ili ne

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prema rečima epidemiologa Predraga Kona, nošenje maski nije pitanje hoću – neću, već je pitanje obaveze koja će trajati jako dugo – sve do proleća sledeće godine.

– Virus nam je jasno rekao: “nema sezone kod mene, kod mene je situacija da idem i preko leta i preko zime, u bilo koje godišnje doba”. U takvoj situaciji treba da se zna da nošenje maski nije pitanje hoću – neću, već je pitanje obaveze koja će trajati jako dugo – sve do proleća sledeće godine – istakao je dr Kon pre dva dana.

Međutim sa time se nije složio doktor Branimir Nestorović, kako je naveo svi se ponašaju kao da je ovo neka nova epidemija.

– Uf, svi se ponašaju kao da je ovo neka nova epidemija, a ovo će se ugasiti za 4-5 dana, treba samo da probamo da smanjimo transmisiju. Odjednom postoji potreba ljudi koji pričaju da smo ih bezveze zatvorili, sad predlažu da ih zatvorimo. Strah me šta će biti na jesen sa ekonomijom, biće besparica. Svi u svetu smo kršili ljudska prava, zaključavali ljude – rekao je dr Nestorović, smatrajući da nam velika nevolja tek sledi, nosili mi maske ili ne.

(Izvor: Izvor: beogradskiportal.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR