Glas Javnosti

Nestorović: Meni ovo liči na drugi virus. Sada se zaražuju mladi, a ne stari

Društvo
Autor: Glas javnosti

Branimir Nestorović je govoreći o samom početku epidemije korona virusa u Srbiji je naglasio da se ne radi o drugom talasu virusa, a najveća misterija mu je što u poslednje vreme najčešće oboljevaju mladi ljudi.

- Ja očekujem da korona uskoro nestane. Recimo da će trajati najkasnije do sredine ili do kraja jula. I ovo nije drugi talas. Najpre treba virus da nestane u potpunosti, a tek onda sledi drugi talas na jesen ili zimu - rekao je Nestorović.

On je istakao da je jedan od osnovnih problema period inkubacije.

 - Zvaničan stav SZO je da je period inkubacije od 5 do 14 dana. Pre 10-ak dana se desilo nešto neverovatno, predsednica Svetske zdravstvene organizacije izjavila je da asimptomaski nosioci ne prenose virus. To je bio potpuni obrt - dodao je on.

- Meni ovo liči na drugi virus. Sada se zaražuju mladi, a ne stari. Zaista liči na drugi virus. Imate vi sada i druge uzročnike - objasnio je doktor Nestorović.

Doktor je objasnio da je virus verovatno ponovo stigao iz nekih inostranih zemalja.

- Ja mislim da je nama došao virus ponovo iz Švajcarske i Italije. Mislim da nam je došlo mnogo stranaca - istakao je on.

Smatra i da nema razloga za paniku jer su cifre i dalje male, ali je apelovao na građane da poštuju mere, posebno preporučenu distancu od 1,5 metara.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR