Glas Javnosti

Nestašica mleka pogodila i Beogradske kafiće

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nestašica mleka već nedeljama drma Srbiju, prazni rafovi redovna su slika iz prodavnica širom zemlje. U međuvremenu, iz marketa nestašica se preselila i u kafiće. "Ne može hladan nes, nema mleka", sležući ramenima rekao nam je jedan konobar u kafiću na Vračaru.

„Već sedam dana čekamo porudžbinu mleka i nikako da stigne, nema“, pravda nam se mladi konobar u punom kafiću.

„Mi imamo jako dobar promet i stalno smo puni. Imamo veliki i ogroman broj gostiju, problem ne možemo da nabavimo mleko, a ako i uspemo, čim stigne odmah ćemo ga potrošit“, iskren je naš sagovornik.



Dugotrajno kratkojna, punomasno, "ligh" - kakvo god, gotovo je nemoguće pronaći mleko u radnjama, a problem je eskalirao i za sve one koji obavljaju veće nabavke, poput ovog vračarskog kafića. Na žalost svih onih koji obožavaju da ispijaju kafe, ovakvih scena će biti sve više i to ne samo na Vračaru, već u celoj Srbiji.

Jedan od dokaza ove naše tvrdnje su i najnovije vesti iz Vranja. Naime, Vranjanci su se snašli, pa po mleko idu u komšijsku Severnu Makedoniju. Možda će i vlasnici vračarskog kafića u kojem reporterka Nova.rs juče nije uspela da popije nes posegnuti za ovakvim alternativnim metodama i odlaskom preko granice za nabavku mleka, a možda ćemo uskoro biti prinuđeni da u kafićima naručujemo isključujemo nes sa bademovimim ili sojinim mlekom, valjda nas neće zadesiti i ta nestašica.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR