Glas Javnosti

NESTAO SRBIN U GRČKOJ: Ivan (39) krenuo na hodočašće na Svetu Goru, pa mu se izgubio svaki trag! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Muškarac iz Novog Sada Ivan Štrba, koji se nalazio na Svetoj Gori, prema pisanju grčkih medija, nestao je tokom hodočašća.

Štrba (39) nalazio se kao gost na Svetoj Gori, odakle je otišao 13. maja.

Od tog dana, prema pisanju portala "Prototema", nestao je bez traga. Tog dana mu je istekla i boravišna viza za Svetu Goru.

Konzulat Srbije tražio aktiviranje Silver alerta

U saopštenju grčkog „Lajflajna”, sajta koji se bavi nestalim osobama, navodi se da je on na Svetoj Gori boravio sam."Došlo je do nestanka odrasle osobe sa područja Svete Gore. Ivan Štrba, 39, nestao je sa područja Svete Gore 13.05.2024. Traženi je boravio kao posetilac na Svetoj Gori, odakle je otišao 13. 05. 2024. godine zbog isteka boravišne dozvole.Od tada mu se gubi svaki trag.

GRAMMI ZOIS obavešten je od strane Generalnog konzulata Republike Srbije da je zatražio aktiviranje SILVER ALERTA Social Alert, 21.05.2024. uveče i nakon prikupljanja potrebnih pratećih dokumenata aktiviran je SILVER ALERT Social Alert, za mobilizaciju svih za njegovo pronalaženje.

Njegov život može biti u opasnosti.", navodi se u saopštenju, uz dodatak da svi koji znaju nešto o Štrbi, mogu da se obrate službi Silver Alert ili nacionalnoj kol liniji u Grčkoj na broju 1065.

Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR