Glas Javnosti

NEPRIJATAN MIRIS I DANAS PROBUDIO BEOGRAĐANE: Evo gde je najveće zagađenje!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prema merenjima u 9.00 sati u ulici Despota Stefana koncentracija suspendovanih čestica PM 2,5 iznosi 77,7, dok je koncentracija PM 10 izmerena 109.

Vazduh u ulici Despota Stefana je zagađen, dok se u ostalim delovima grada kreće od dobrog do odličnog, objavljeno je na sajtu Beoeko.

Dobar vazduh izmeren je u Vinči, na Novom Beogradu u ulici Omladinskih brigada, na Dedinju, dok je odličan u Ovči, Zmunu, Obrenovcu.

Dim i neprijatan miris su se ponovo tokom noći i jutros mogli osetiti u pojedinim delovima grada.

 

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je jutros da je požar na deponiji u Vinči potpuno lokalizovan, a da će biti dogašavan još nekoliko dana. Dodao je još da je kvalitet vazduha u Beogradu dobar i apelovao na građane da prate podatke Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Na sajtu Beoeko se navodi i da ukoliko je vazduh zagađen, zdravstvene tegobe se mogu javiti u celoj populaciji, s tim što se kod osetljivih grupa mogu javiti ozbiljnije zdravstvene tegobe nego u populaciji zdravih osoba.

 

Osetljivim grupama se preporučuje da izbegavaju naporne aktivnosti u spoljašnjoj sredini, a ostali da smanje i skrate aktivnosti na otvorenom

Ukoliko je kvalitet vazduha dobar boravak na otvorenom ne predstavlja nikakav rizik za vecinu populacije, navodi se na sajtu Beoeko.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR