Glas Javnosti

NEPOJMLJIVO: Popularne Marlboro cigarete odlaze u istoriju?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Duvanska grupa Philip Morris potvrdila je da će u budućnosti zabraniti konvencionalne cigarete. To takođe može da znači da će slavna cigareta Marlboro uskoro otići u istoriju, prenosi Feniks magazin. Već u leto 2021, izvršni direktor duvanskog giganta, Jacek Olčak, je najavio: "Brend Marlboro će nestati. Prvi najbolji izbor za potrošače je prestanak pušenja. Ako to ne učine, sledeća najbolja stv

Ovo su iznenađujuće reči iz usta poslovnog čoveka iz duvanske industrije. On je u Berlinu naglasio da je grupa ozbiljna oko kraja konvencionalne cigarete. Novi grejači duvana Iqos – oni bi trebalo da budu budućnost industrije.
- Izaći ćemo iz poslovanja sa cigaretama i ponuditi samo proizvode sa smanjenim rizikom. Kad je to tačno? To je još nejasno. Možemo da odredimo vreme završetka, ali ga još nismo definisali - rekao je izvršni direktor kompanije Philip Morris u Nemačkoj i Austriji Markus Esing.

Za "marlboro" cigarete to verovatno znači zbogom.
Umesto svetski poznatog brenda, prodaju bi uskoro trebalo da pokrenu navodno manje štetni grejači duvana.
Uređaji ne spaljuju duvan, samo ga zagrevaju. Prema rečima kompanije, na taj bi način trebalo da se proizvede 95% niže nivoa štetnih sastojaka u odnosu na cigarete. Nikotin je još uključen, tako da i grejači duvana stvaraju zavisnost.
Još samo 35% prometa kompanije čini prodaja greiača duvana, za dve godine oni bi već trebalo da čine polovinu ukupnog prometa.
Prema podacima grupe Philip Morris, u Nemačkoj, cigaretu budućnosti koristi već milion korisnika, a u svetu oko 20 miliona, prenosi A01S.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR