Glas Javnosti

NEOPRAVDANO POTCENJEN, OBAVEZNO GA POSETITI: Ovaj srpski grad našao se na listi preporuka magazina Forbs i Visiteurope

Društvo
Autor: Glas javnosti

Niš, najveći grad na jugu Srbije, prepoznat je u svetu kao turistička destinacija koju treba posetiti, a koja se neopravdano nalazi u senci drugih.

Na listi koju čini 13 predloga za otkrivanje skrivenih gradova Evrope, a koju navodi “Visiteurope”, nalazi se i grad na Nišavi, jedan od najstarijih gradova na Balkanu. Brojne gradske znamenitosti svedoče o njegovoj dugoj i burnoj istoriji.

Takođe, američki biznis magazin Forbes objavio  je listu „Pet potcenjenih gradova koje treba posetiti širom Balkana“ na kojoj se pored Varne u Bugarskoj, Berata u Albaniji, Ohrida u Severnoj Makedoniji i Doboja u Bosni i Hercegovini našao i Niš.

Podsetimo, Niš je pre nekoliko godina kao značajnu turističku destinaciju preporučio i britanski nacionalni servis BBC na svom portalu BBC Travel u tekstu „Srbija: mesto gde treba biti“.

Prema najčešće navođenoj tezi o etimološkom poreklu imena grada, Nišu su ime dali Kelti, Navisos sa značenjem Vilin grad. Niš je sedište Nišavskog upravnog okruga, a po broju stanovnika je treći grad u Srbiji, navodi Jugmedia.

Na listi skrivenih gradova u Evropi koji odišu lepotom našli su se i: Grevenmaher (Luksemburg), Ehternah (Luksemburg), Tartu (Estonija), Sibinj (Rumunija), Kuresare (Estonija), Kotor (Crna Gora), Pečuj (Mađarska), Košice (Slovačka), Veliko Trnovo (Bugarska), Halštat (Austrija), Marsaklok (Malta), Kaunas (Litvanija).

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR