Glas Javnosti

NEMA POŠTEDE NI ZA PROFESIONALCE! Vozač GSP sankcionisan jer je prijavio zastoj na ulicama!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Iako je telefoniranje za vreme vožnje strogo kažnjivo delo, neki izuzeci bi trebalo da postoje. Slučaj kod kog bi se taj izuzetak primenio jeste kod profesionalne vožnje kada je telefonski poziv nadležnima neophodan zbog normalnog odvijanja saobraćaja.

Jedan od vozača GSP "Beograd" našao se pre par dana u nezgodnoj situaciji, kada je zbog toga što je svojim nadležnim morao da javi da se našao u saobraćajnom čepu, a nakon što je dobio kaznu za telefoniranje tokom vožnje, ne samo da isti ti nadležni nisu stali u njegovu odbranu, već može da se suoči i sa potencijalnim sankcijama na poslu.

Njegovu ispovest preosimo u celosti:

-U utorak 25. avgusta bio sam u zastoju kod Taša zbog loše parkiranog auta. Naravno obavestio sam o zastoju sve tri zainteresovane strane, tj. otpravnike i raspored. Kada je auto sklonjen javio sam rasporedu o prestanku zastoja dok je telefon na Bloku 45 bio zauzet. U Nemanjinoj ulici sam pokušao još jednom da dobijem otpravnika na Bloku bez uspeha. Iz trećeg pokušaja sam uspeo i obavestio i njega. Taj razgovor je započeo u stanici kod BAS-a a završio se 15-20 sekundi na usponu na most. Kada sam stigao do poslednje stanice, prišao mi je policajac u civilu i zatražio dokumenta da mi piše kaznu za korišćenje telefona u vožnji. Moje objašnjenje da sam morao da javim o zastoju nije dočekano sa razumevanjem čak i kad sam uspeo da pokažem telefon i dokažem i da na njemu hendsfri ne radi. Kazna je 10.000, odnosno 5.000 ako se plati u roku od osam dana. Sledećeg radnog dana sam na svoju inicijativu imao razgovor sa šefom kada sam zatražio da se ova situacija razreši i tražio neku vrstu zaštite. Odgovor je manje-više glasio da ću imati sreće ako zbog tog istog incidenta ne budem kažnjen i od plate. Da zaključim: Ni pod kojim uslovima, ni u kakvoj situaciji, bez obzira na hitnost, ja više službeni telefon neću koristiti dok sam na poslu. Šta više, neću ga nikad iz torbe ni vaditi, da se ne bih zaboravio i slučajno javio na njega. Zbog toga se unapred izvinjavam kolegama vozačima, otpravnicima i raspoređivačima. Naravno, svi me uvek mogu dobiti na moj privatni broj. Savetujem svima da razmisle o ovome, jer moramo naći način da sebe zaštitimo. Pogotovo što smo u poslednje vreme kao nikad do sada izloženi raznim kontrolama, unutrašnjim kontrolama, ramaženim putnicima i raznim lezilebovićima koji nemaju pametnijeg posla- rekao je vozač.

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR