Glas Javnosti

NEMA FRKE OD KORONE: Kapaciteti za doček RASPRODATI, cene PAPRENE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Bez obzira na aktuelnu situaciju sa koronavirusom, mnogi objekti u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima već su popunjeni za doček Nove godine.

Svi koji reše da Novu 2022. godinu dočekaju u nekom hotelu, restoranu ili noćnom klubu, obavezno će morati da imaju zeleni sertifikat kao dokaz o vakcinaciji ili antigenski ili PCR test.

Cene po beogradskim klubovima kreću se od 15 do 50 evra za ulaz i eventualno jedno piće, dok se cene karata u restoranima i hotelima kreću između 40 i 200 evra, sve u zavinosti od ponude. 

Iako se doček Nove godine  na trgovima širom Srbije planira i reklamira, iz Kriznog štaba poručuju da takva okupljanja još niko iz štaba nije odobrio niti podržao, odnosno da nisu odobrena okupljanja više od 500 ljudi.

Iz pojedinih beogradskih restorana kažu da mnogi kuvari i konobari koji nisu vakcinisani nisu mogli da rade posle 20 časova, tako da su objekti bili u problemu, ali da se zbog takve situacije vakcinisao veći broj ugostiteljskih radnika kako bi mogli da rade i nakon propisanog ograničenja.

Predsednik HORES-a Georgi Genov kaže da je u hotelima u banjama i na planinama za novogodišnje praznike rezervisano više od 90 odsto kapaciteta. Planinski hoteli su popunjeni i do 95 odsto ako se pogleda period do 17. januara. Kada se radi o epidemiološkim merama, one važe kao i sada.

- Ono što nezvanično čujemo je da će biti novih mera, ali videćemo još. Za sada posle 20 časova svako mora da ima kovid propusnicu i toga moraju svi da se pridržavaju - rekao je Genov, a prenosi Danas.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR