Glas Javnosti

NELEGALNA GRADNJA KAO OBJEKAT POD ZAŠTITOM: MUP 'čuva' bespravno izgrađenu vikendicu Tomislava Nikolića

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na Savskom keju zapažena je patrola policije koja se smenjuje u dve smene dok čuva vikendicu Tomislava Nikolića, koja se čak ni ne vodi na njega, već na njegove sinove i pri tom je nelegalni objekat.

Policijska patrola koja bi trebalo da obezbeđuje Tomislava Nikolića, bivšeg predsednika Srbije, nadzire i nelegalnu vikendicu njegovog sina na Savskom nasipu.

Policijska patrola smenjuje se ispred ulaza u nelegalnu vikendicu dva puta dnevno (u smenama od 12 sati). Pripadnika MUP ima i u civilu i u uniformi, i naoružani su.
Nekoliko stvari problematično je u ovom prizoru.

Najpre, jasno je da bivši predsednik po prirodi stvari treba da bude štićeno lice, kao i da policija treba da ga obezbeđuje kada posećuje nelegalno sagrađenu vikendicu njegovih sinova.

Ipak, problematično je da sam objekat bude pod zaštitom, i to iz više razloga.

Policija ne bi trebalo da obezbeđuje objekte (osim ako nisu u pitanju Vlada, Skupština, diplomatska predstavništva i slično), već ličnosti.

Nije poznato da je nelegalna Nikolićeva vikendica dobila status objekta od posebnog značaja. Osim toga, ova vikendica i nije direktno u Nikolićevom vlasništvu, nego u vlasništvu njegovih sinova.

Kontaktiran je i MUP, ali odgovora nema.

(Glas javnosti/Nova)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR