Glas Javnosti

NE ZNA SE ŠTA JE GORE I TUŽNIJE: Još jedno vršnjačko NASILJE ili okupljena deca koja se SMEJU, NAVIJAJU I SNIMAJU (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Još jedan snimak vršnjačkog nasilja koji se proširio na društvenim mrežama uznemirio je javnost i naveo nadležne organe da reaguju.

 Reč je o incidentu koji se dogodio 3. marta, tokom trajanja velikog odmora, u parku pored Tehničke škole "Buda Davidović" kada je, nakon koškanja dva učenika koje je sličilo sparingu, došlo do ozbiljnijeg okršaja, u kome je jedan od njih povređen. 

Na snimku se vidi kako jedan maloletnik drugom zadaje udarac, nakon čega on pada na zemlju, dok drugi nastavlja da ga udara.


Ono što je tužnije je reakcija okupljenih dečaka i devojčica koji se smeju, snimaju i utrkuju ko će da zauzme bolje mesto kako bi gledao.

Iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za Euronews Srbija kažu da je u školi u skladu sa procedurama odmah sazvan sastanak Tima za zaštitu, kao i da su o svemu obavešteni i roditelji i MUP.

"Škola je pokrenula vaspitno-disciplinski postupak i izrađeni su operativni planovi zaštite. Budući da se učenik koji je učestvovao u fizičkom nasilju ispisao iz škole, škola je ponovo uputila dopis policiji radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti, a uputiće i dopis nadležnom Centru za socijalni rad. Povređenom učeniku škola će pružiti svi potrebnu podršku, zbog čega je u kontaktu sa roditeljima", saopštili su iz ovog ministarstva i naveli da je po prijemu obaveštenja kontaktirana ustanova, tačnije škola, radi praćenja realizacije procedure. Naveli su i da su dali preporuke za dalje postupanje, ali i da će oni to kontrolisati.

Slučaj u Obranovcu je zapravo samo jedan u nizu koji ukazuje na nasilničko ponašanje ili vršnjačko nasilje koje je alarmiralo javnost, po pravilu nakon objave snimaka na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP