Glas Javnosti

NE ZABORAVLJAMO, NE OPRAŠTAMO: Porodice stradalih na Kosovu više od 20 godina čekaju na pravdu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Udruženje porodica kosmetskih stradalnika organizovalo je u Beogradu tribinu "Ne zaboravljamo, ne opraštamo" povodom ubistvu sedam civila iz sela kod Dečana 21. i 23. aprila 1998. godine.

Iz Udruženja kažu da porodice stradalih nastoje da temu organizovanih i masovnih, ali i pojedinačnih kidnapovanja i ubistava drže aktuelnom u javnosti. Smatraju da "niko pravedno nije kažnjen za zločine počinjene 1998. i kasnije", od čega je gotovo prošlo četvrt veka.


Zločini su se, kako kažu, dešavali pod budnim okom međunarodne javnosti nad nealbanskim stanovništvom – Srbima, Romima, Gorancima, Turcima, ali i Albancima koji su pokazali solidarnost sa tim narodima, prenosi N1.

Porodice traže da se istraže sva mesta na kojima se sumnja da se nalaze tela nestalih, obeleže mesta na kojima su stradali pronađeni, zaštiti imovina i omogući bezbedan povratak izbeglima sa Kosova i Metohije i procesuiraju svi oni koji su počinili zločine.

- Uvereni smo da kada bi postojala politička volja zvaničnika u Beogradu i Prištini, posebno Prištini, uz podršku međunarodne zajednice, broj nestalih bi se smanjio - poručila je predsednica udruženja Nataša Šćepanović.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR