Glas Javnosti

NE! UNIŠTENJU SRBIJE RUDARSTVOM: SEOS poziva na protest povodom skupa o eksploataciji naših rudnih bogatstava

Društvo
Autor: Glas javnosti

Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) ukazao da će na panelu koji počinje sutra učestvovati ambasadori nekoliko zemalja i predstavnici rudarskih kompanija koje pokušavaju da otvore rudnike u Srbiji, bez predstavnika lokalnih zajednica koje su ugrožene tim projektima.

U saopštenju izdatom tim povodom SEOS navodi:

“U Beogradu, 7. i 8. novembra, u hotelu Metropol se organizuje panel o rudnim resursima Srbije. Domaćica je ministarka rudarstva Dubravka Đedović Handanović, a VIP gosti su ambasadori Australije, Kanade, Švedske i Finske. Tu su i predstavnici rudarskih kompanija koje pokušavaju da otvore rudnike u Srbiji, kao i eksperti iz oblasti ekonomije, rudarstva i geologije.

SEOS najoštrije osuđuje održavanje ovakvog skupa na koji nije pozvan niko od srpskih naučnika iz oblasti biologije, tehnologije, hemije, koji bi mogli argumentovano da diskutuju sa učesnicima i iznesu probleme koje rudarstvo nosi sa sobom. Nema ni predstavnika lokalnih zajednica koje su na različite načine ugrožene njihovim projektima.

Pozivamo sve organizacije, pojedince, lokalno stanovništvo, sve građane Srbije i sve medije da nam se u utorak 7. novembra u 9 sati pridruže ispred hotela Metropol, gde ćemo održati konferenciju za medije.

Dođite da nakon konferencije zajedno poručimo da nećemo dozvoliti pravljenje i sprovođenje planova potpunog uništenja Srbije invazivnim rudarstvom uz blagoslov stranih ambasada i svesrdnu pomoć njihovih domaćih pomagača.

 Imamo pravo da kažemo NE!

Ne damo našu zemlju, vodu i vazduh, ne prodajemo zdravlje ljudi i budućnost generacija koje dolaze zarad nečijeg profita!” – poručuju iz SEOS-a.

Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR