Glas Javnosti

NE USTAJE ZA MANJE OD STO HILJADA DOLARA! Devedesetih je žarila i palila MODNE PISTE, a danas je NIKO ne bi PREPOZNAO na ulici!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Jedno od najprepoznatljivijih lica i svetskih modela devedesetih godina definitivno je bila prelepa Linda Evanđelista. Kanadska lepotica italijanskog porekla krasila je više stotina naslovnica, bila muza najslavnijim kreatorima, a danas je mnogi ne bi prepoznali.

Zvali su je "modnim kameleonom", a zahvaljujući svojoj sličnosti sa Sofijom Loren, Evanđelista je postala zaštitno lice Versaćea, pa Revlona, da bi je zatim 1990. magazin "People" stavio na listu 50 najlepših ljudi na svetu. I to je bio samo početak njene karijere!

Sa 19 godina preselila se u Njujork, gde je započela karijeru ugovorom sa  Elite Model Management-om, a udala se sa svega 22 godine, i to za za šefa modne agencije "Elite", Džeralda Marija. Tada su se nizali sve bolji angažmani, a velika promena usledila je kada je dugu kosu ošišala na "dečački" bob; nasuprot glamuroznim frizurama njenih koleginica, upravo je ova smela transformacija učinila da Linda postane još cenjenija, a frizura je postala svetski trend. Sve devojke su želele da budu ona!

Devedesetih je žalila i palila svetske modne piste kao deo čuvene "Velike šestorke" koju su, pored nje, činile Klaudija Šifer, Sindi Kraford, Naomi Kembel, Kristi Turlington i Kejt Mos. Ostala je upamćena po čuvenoj izjavi da "ne ustaje iz kreveta za iznos manji od 100.000 dolara", međutim, ni to nije sprečilo da bude zaposlena na različitim projektima jer su saradnici, dizajneri i fotografi jednostavno obožavali da rade sa njom jer je bila i te kako profesionalna.

Foto: Youtube/ Printscreen

Prvi brak sa predsednikom "Elite"-a, Žeraldom Marijem, potrajao je samo šest godina. Kao majka se ostvarila jako kasno, u 41. godini, i dugo je odbijala da kaže ko je otac njenog deteta. Kasnije se ispostavilo da je to francuski biznismen Fransoa Anri Pino, današnji muž Salme Hajek. 

Ipak, Linda je sada gotovo da je neprepoznatljiva! Živi daleko od paparaca, svetska slava je više ne zanima jer je posvećena isključivo svom sinu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR