Glas Javnosti

NE PLAŠE SE SAMO PSI: Labud u Novom Sadu umalo STRADAO zbog PETARDI (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Poznato je da se psi tokom novogodišnjih praznika traumiraju zbog bacanja petardi i pirotehnike. Međutim, nisu kuce jedine životinje koje ne podnose ekplozije petardi.

Labud na Šodrošu, uplašen zbog buke od petardi i vatrometa tokom dočeka Nove godine u Novom Sadu, najverovatnije je udario u žice dalekovoda i povredio se.

- Građani su pticu pronašli ispod dalekovodnog stuba, blago ošamućenu. Kao da jedna nevolja ne ide sama, ovaj nesrećnik je u vratu imao i ogromnu udicu koja se zarila duboko u tkivo. Labud je nekada ranije obeležen metalnim prstenom Mus. Belgrade LA0325, a to će nam pomoći da saznamo više o samoj jedinki - saopštili su iz Društva za zaštitu ptica.

foto: Facebook

Organizacija je o ovome obavestila Pokrajinski zavod za zaštitu prirode i uz njihovu saglasnost pticu prebacila do obližnje veterinarske ambulante "Dog House 021", gde je dr vet. med. Ana Oreg pregledala labuda, hirurški mu odstranila udicu i obradila ranu.

- Labud je ubrzo vraćen na istu lokaciju gde, prema rečima meštana, već dugo boravi - dodaju u DZPPS o prvoj akciji pomoći i spašavanja ptica u novoj godini.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR