Glas Javnosti

NE DAMO IVU: Danas NOVI PROTEST ispred opštine Rakovica PROTIV nametanja PARTIJSKE vd direktorke U ŠKOLI ‘Ivo Andrić’

Društvo
Autor: Glas javnosti

Za danas tačno u podne zakazan je novi protest ispred opštine Rakovica, pod parolom: “Odbarnimo dostojanstvo nastavnika” , mada su ga na društvenim režama preksrtili i u: “Mnogo  pitanja, malo odgovora. Vala dosta!”

Danas je i Dan škole “Ivo Andrić”, ali ga neće svečano proslaviti kao svih ovih godina, već protestom u odbranu svojih osnovnih prava i slobode da svoj školski dom urede onako kako jedino i dolikuje, po volji njih zaposlenih, đaka i njihovih roditelja.       

Ovim  povodom saopštenjem se oglasila i Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije:

“Poziv na protest! Odbranimo dostojanstvo nastavnika! Petak, 9. oktobra 2020. 12.00 časova

ispred Gradske opštine Rakovica u Beogradu. Članovi kolektiva OŠ „Ivo Andrić“, roditelji učenika, koleginice i kolege iz drugih škola, građani i prijatelji, potražiće odgovor na jednostavna pitanja:

Zašto OŠ „Ivo Andrić“ iz Beograda ni posle 12 meseci i dva regularna izbora, nema direktora škole? Zašto jedna od najboljih škola u Srbiji, umesto da slavi svoj Dan škole, protestuje?

Zašto se njima niko ne obraća ni nakon peticije koju je potpisalo preko 2200 nastavnika škole i roditelja njihovih učenika? Zašto Ministarstvo ćuti i dozvoljava da se uruši jedan uspešan kolektiv?” - stoji u pozivu koji je potpisala Jasna Janković, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR