Glas Javnosti

NE DA FOTELJU: Miroslav Tomašević ostaje direktor EPS-a

Društvo
Autor: Glas javnosti

U javnosti se već drugi dan spekuliše da je Miroslav Tomašević podneo ostavku na funkciju v.d. direktora EPS-a te da se o tome već danas odlučuje na sednici Vlade.

Tomašević te informacije negira.

„Nisam podneo ostavku“, kaže Tomašević za naš portal i dodaje da takvu nameru nema.

On je za direktora Elektroprivrede Srbije imenovan 3. marta prošle godine, a kao vršilac dužnosti po Zakonu o javnim preduzećima u tom status može da ostane najduže godinu dana. To znači da je već 23 dana nezakonito na toj funkciji.


Na konstataciju da mu je istekao mandat, Tomašević kaže da je u Agenciji za privredne registre i dalje ovlašćeno lice i da neko mora taj posao da obavlja.

„Dobio sam rešenje od Ministarstva privrede da taj posao obavljam do izbora novog direktora“, navodi on.

Juče je u pojedinim medijima objavljeno da je Tomašević podneo ostavku na direktorsku funkciju, ali ne zbog v.d. statusa, već zbog navodnog zahteva Ministarstva energetike da Nadzorni odbor „Elektroprivrede Srbije“ ukine staru i donese novu odluku o prelasku EPS u akcionarsko društvo i to sa izmenama Statuta.

Spekulacije i o novoj Grčićevoj funkciji


Milorad Grčić

Takođe se spekulisalo da će Vlada Srbije imenovati Milorada Grčića, nekadašnjeg direktora EPS-a, za novog direktora Pro Tenta.

O tome je na sednici Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije govorio sindikalac Milan Đorđević Đokin. On je juče naveo da se odluka imenovanju Grčića „kuca“.

Glas javnosti/Nova

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR