Glas Javnosti

KAKO JE 'POD MAČ BATO' UPAO U ONLAJN NASTAVU? Naziva ŠKOLU 'DEBILANOM', leči koronu guslama i daje časove biologije! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Čovek koji javno tvrdi da je škola "debilana", osumnjičen za smrt dvojice mladića koje je od teških bolesti lečio svojim tinkurama - Miroljub Petrović dospeo je na onlajn nastavu za sedmi razred osnovne škole.

Petrović koiji tvrdi da se korona leči tako što se prvo sredi kurcšlus u glavi, uz Bibliju i gusle, našao se, kako tvrde nadležni greškom na predavanju o "Tumačenju filogenetskih nizova", na 11. TV času iz biologije. Predavač je uputio na sajt Centra za promociju nauke, ali decu ponuđeni link nije odveo do institucije koju je osnovalo Ministarstvo nauke, već pred Petrovićev Centar za prirodnjačke studije, pišu mediji.

- Dete, koje inače pohađa nastavu na daljinu učilo je biologiju i kada je otišlo na ponuđenu adresu pozvalo me je u pomoć, jer mu je sajt, kako je rekao, izgledao pomalo čudno. Proverila sam da li je ukucao ispravnu adresu, ali na ekranu su se pojavile preporuke o porađanju kod kuće, pozivi da se nauči hebrejski jezik, pohađa škola gusala. Pogledala sam i predavanja koja su ponuđena i ni ona nisu imala mnogo veze ni sa naukom, ni sa biologijom, već sa Miroljubom Petrovićem, koga znamo iz medija po nizu kontroverzi - govori B. P. majka jednog sedmaka.

U Ministarstvu prosvete Srbije, uz objašnjenje da časovi koji se emituju na RTS-u prolaze kontrolu prosvetnih savetnika ovog ministarstva, tvrde da je nastavnica lekciju pripremala iz udžbenika za biologiju za sedmi razred koju je izdao "Novi Logos" i čije su autorke nagrađene Srebrnom nagradom za Najbolji evropski užbenik 2019. godine.

- Tokom časa učenicima je prezentovan slajd sa delimično preuzetom veb adresom iz udžbenika. Na zahtev ministarstva, stručnu ocenu kvaliteta rukopisa udžbenika daje Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Na osnovu Zavodove stručne ocene, Ministarstvo odobrava udžbenik ili odbija zahtev za odobrenje i o tome izdaje odgovarajuće rešenje. U ovom slučaju napravljena je greška, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je odmah reagovalo i izvršena je zamena časa, bez navedene veb adrese - kazali su u ministarstvu.

Miroljub Petrović propoveda kako "ne postoje neizlečive bolesti", već "neizlečivi ljudi", nudeći mnogobrojne snimke onih koji su navodno uz pomoć biljnih kapi izlečili "infekcije, Parkinsonovu bolest, pa i rak pluća".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR