Glas Javnosti

NAVALA INDUSA NA BEOGRAD: Otkuda toliki broj građana INDIJE u srpskoj prestonici?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Turistička sezona u našoj zemlji nije na nivou od pre korone, logično, nema turista kao ranije, ali građani Beograda su zbunjeni sve većim brojem Indijaca kod nas.

Mnogi su se ponadali da stiže veći broj turista kako bi videli znamenitosti Beograda, ali nije to u pitanju, već tzv. "karantin turizam".

Prema rečima domaćih turističkih radnika, za određene destinacije uslov je da je putnik boravio najmanje dve nedelje u državi koja je na zelenoj listi, što Indija svakako nije. Indija je država koju je delta soj korona virusa poharao pre samo dva meseca i još se oporavlja od podmuklog udara kovida-19. S druge strane, Srbija je na zelenoj listi.

Sa ovom činjenicom na umu, savršeno se poklopilo i to da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja ima bezvizni režim sa Indijom. Odnosno, građanima ove azijske države nisu neophodne vize za ulazak kod nas.

pixabay

Mnogi Indijci bi da stignu do Bliskog istoka, gde rade, a za većinu zemalja u toj regiji uslov za ulazak je PCR test i boravak 15 dana u zelenoj zoni.

Prema informacijama od turističkih radnika koji imaju kontakte sa gostima iz Indije, oni uglavnom dolaze individualno, u privatne apartmane i stanove, preko svetskih sajtova za rezervaciju smeštaja. Najčešće borave u Beogradu, ali neretko odlaze i na Zlatibor. Uglavnom su to putnici niske platežne moći koji traže što povoljniji smeštaj, te više puta tokom boravka menjaju smeštaje objekte.

Kako se nezvanično saznaje iz Ministarstva turizma, ovog meseca se očekuje jedna grupa od oko 500 Indijaca, koji će u Beogradskim hotelima boraviti dve nedelje, a povod njihovog dolaska je jasan.

Da sve više Indijaca dolazi u Srbiju, svedoči i podatak da će indijska niskobudžetna avio kompanija “Spajsdžet” početi sa serijom čarter letova između Nju Delhija i Beograda, prenosi portal “exyuaviation”.

Kako je najavljeno, letovi će se organizovati “boingom 737-800” tokom jula meseca i to preko Jerevana (Jermenija) ili Tbilisija (Gruzija), a sve da bi se, kako tvrde, “odradio karantin pre nego što nastave putovanje ka željenim destinacijama”.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR