Glas Javnosti

NATEZANJE U VESIĆEVOM KABINETU: Građevinski radovi u BLOKU 37 stoje, stanari podvlače CRVENU LINIJU!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Rešenja u Bloku 37 nema ni na vidiku. Ni današnji dug razgovor predstavnika investitora, stanara i zamenika gradonačelnika Gorana Vesića nije doneo ni pomaka.

- Svako je ostao na svojoj poziciji. Jedino što je dogovoreno je da će se i dalje pregovarati, a termin za sledeći sastanak nije poznat osim da će biti ove nedelje. Poziv će doći od Vesića. Danas smo razmatrali varijante mogućih rešenja koje je on predložio, a obe strane će dalje razmotriti šta se može učiniti i kako naći kompromis, odnosno koji obostrani ustupci bi mogli biti učinjeni - kaže za “Glas javnosti” Aleksandar Angelovski, upravnik stambene zajednice jedne od zgrada u bloku 37.

Na obe strane je apelovano na uzdržavanje od daljih aktivnosti, odnosno da investitor ne nastavi sa radovima, a građani sa protestima i blokadom gradilišta. Angelovski kaže da će predstavnici građana koji su prisustvovali sastanku razgovarati sa stanarima bloka 37, ponovo im predočiti situaciju i moguća rešenja i razgovarati o tome šta se može učiniti i gde je “crvena linija”.

- Građani su i dalje nezadovoljni i žele hitno, ali prihvatljivo rešenje. Ukoliko investitor u međuvremenu bude nastavio sa radovima stanari će nastaviti sa protestima i blokadom gradilišta – napominje Angelovski posle drugog sastanka predstavnika investitora iz kompanije.

“Durst development” i stanara bloka 37 koji se protive izgradnji objekta na toj lokaciji započetoj početkom meseca.

U medijima se tvrdi da je kompanija “Durst development” 2008. godine dobila u zakup zemljište u bloku 37 za izgradnju trospratne garaže, a ne ”devetospratne monstrum zgrade”.

Decembra 2016. godine sadašnja vlast potpisuje aneks ugovora kojim omogućuje prenamenu zemljišta i izgradnju stambeno-poslovnog objekta od devet spratova, a 2017. izdaje i građevinsku dozvolu za devetospratni objekat. Građevinskom dozvolom je predviđeno da radovi moraju da otpočnu u roku od dve godine, što se nije dogodilo.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR