Glas Javnosti

NASTAVNICA KOJOJ SU UČENICI IZMAKLI STOLICU OPET PRED UČENICIMA: Od incidenta prošla tri i po meseca

Društvo
Autor: Glas javnosti/Kurir

Sitnim koracima se vraćam, kaže Marija Stevanović, koja je podnela zahtev za premeštaj iz Tehničke škole u Trsteniku

Profesorka Marija Stevanović ponovo je počela da predaje!

Nešto više od tri meseca bila je na bolovanju nakon što su je trojica đaka Tehničke škole u Trsteniku ponizili tako što su joj izmakli stolicu i video-snimak objavili na društvenim mrežama.

Pošto predaje u dve škole (OŠ "Živadin Apostolović" i Tehničkoj), prvi i jedini čas u obrazovnoj ustanovi u kojoj se desio skandal imala je u 16 časova.


- Odeljenje u kom mi je po rasporedu taj prvi čas je divno, a i ostala odeljenja su. Decu kojoj sam razredna videću u sredu, i to jedva čekam. Sitnim koracima se, posle više od tri meseca, vraćam da im predajem - rekla nam je pre nego što je stigla na čas u Tehničkoj školi.

Ona je predala zahtev za premeštaj iz Tehničke škole u kojem je navela da se "još uvek oseća ugroženo", ali odgovor od Ministarstva prosvete na to nije dobila. Za sada je sigurno da neće predavati odeljenju u kojem se desio incident, ali će te učenike viđati u školi.

Dvojica od trojice đaka koji su je ponizili vraćeni su posle žalbi na redovnu nastavu zbog proceduralnih grešaka direktora. Treći učenik se sam ispisao dok je trajao vaspitno-disciplinski postupak i odmah automatski izbegao bilo kakvu kaznu. Protiv sve trojice i dalje se vodi postupak pred Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu i Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR