Glas Javnosti

Nastavljena pazarska tragedija: Još troje mrtvih, a Lončar tvdi da je sve u redu

Društvo
Autor: Glas javnosti

U poslednja 24 časa u Opštoj bolnici u Novom Pazaru od koronavirusa su preminule tri osobe, dok je 75 pacijenata hospitalizovano.

Međutim, uprkos tim podacima, ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je situacija pod "apsolutnom kontrolom". Ukazuje i da je za novopazarsku bolnicu država obezbedila svu neophodnu opremu, koje kako kaže, ima dovoljno za nekoliko nedelja.

U novopazarskoj bolnici, pre nekoliko dana, stanje pred kolapsom. Pojedini zaraženi pacijenti, umesto u sobama, ležali su po hodnicima. Situaciju je dodatno otežao nedostatak osoblja i medicinske opreme. Uprkos tome što je u bolnicu potom stigla pomoć lekara iz gradova širom Srbije, pacijenti kažu da nadležni ne mogu sve da postignu, jer imaju pune ruke posla.

Inače, u Kovid bolnici u Novom Pazaru trenutno se nalazi 177 pacijenata. A da građani više nemaju razloga da brinu kada su pitanju bolnički uslovi i medicinska oprema, uveravaju nadležni. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar tvrdi i da su obezbeđeni svi neophodni lekovi.

Pojedini građani kažu i da su nedostajale prave informacije. Rijad Reković za N1 navodi da su nadležni iz novopazarske bolnice alarmantno stanje i podatke o broju zaraženih gurali pod tepih zarad održavanja izbora.

- Kad vidite premijerku da kaže da su to sve glasine, pa gospođo Brnabić dođite s nama, pa da vidite koliko ima sahrana u kojima su ljudi u sanducima, a to je protivno islamskom verovanju i načinu sahranjivanja ljudi, pa da izbrojimo sanduke koliko imamo sahrana dnevno sa sanducima, pa nam onda recite da nas je umrlo dvoje ili troje, kazao je Reković.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR