Glas Javnosti

NASTAVLJA SE IGRA: Direktor i daIje bez zapisnika o provali iz POLICIJE SOPOTA, NAČELNIK IZDAO NAREĐENJE!

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Agonija direktora privrednog društva, u čiju su nekretninu u Milorada Miće Markovića 107 u Malom Popoviću upali provalnici, nastavalja se jer i posle sedam dana ne dobija zapisnik o uviđaju iz Policijske stanice Sopot.

Svakako, slučaj direktora privrednog društva, posle pisanja „Glasa javnosti“, ipak se pomerio sa mrtve tačke. U to se direktor i lično uverio jer je danas bio u prostorijama Policijske stanice Sopot, kako bi se još jednom raspitao zašto ne dobija zapisnik o provali, počinjenoj u subotu, 19. juna.

Tamo je video da, pojedini pripadnici policije, intezivno rade na slučaju. Uverio se da se konačno slučaj provale pomerio sa mrtve tačke i to po naređenju Veselina Milića, načelnika Policijske uprave za grad Beograd. Po nalogu prvog čoveka PU Beograd, užurbano se radi na sastavljanju zapisnika a uviđajna ekipa je na mestu provale bila još u ponedeljak 21. juna, i to dva dana posle prijavljene im provale jer, kako su objasnili, ne rade vikendom.

Direktor je još jednom predočio sve dokaze o vlasništvu nad poslovnim objektom u koji je provaljeno, što je uviđajnoj ekipi policije predočio i usmeno još u ponedeljak kada su uradili zakasneli uviđaj o provali. Direktor je predao policiji Sopota sva dokumenta o vlasništvu, koja su uredno zavedena u svim državnim institucijama. Istovremeno, on je policiji ponovio pitanja:

1. Ko je zatečenom čuvaru dao nalog da čuva naš objekat?

2. Ko je dao nalog da se iseku katanci na ulaznim kapijama i provale brave?

3. Kog dana su isečeni katanci i ko je sve bio prisutan tokom provale?

4. Ko je doterao i postavio buldožder na ulaznu kapiju?

5. Ko je doterao i iskipovao na druge kapije šljunak?

6. Koje su konkretne uloge osoba koje su izvršile provalu u Malom Popoviću?

O ovom nezamislivom odugovlačenju, direktor je juče preko „Glasa“ obavestio javnost i uputio vapaj čelnicima srpske policije. „Glas javnosti“ je juče pisao načelniku Miliću, a mejl je dobio i ministar policije Aleksandar Vulin i sindikat MUP. Naša redakcija je postavila pet pitanja:

1. Da li pravno lice kao vlasnik nekretnine može u odgovarajući zakonskom roku da dobije Zapisnik o izvršenom uviđaju?

2. U slučaju da su zakonski rokovi probijeni, da li postoji mogućnost da su policijski službenici iz Sopota u direktnoj-indirektnoj sprezi sa licima koja su provalila u pomenuti objekat?

3. Shodno tome, postoji li verovatnoća da su osumnjičena lica putem nekog vida mita ili korupcije pokušavaju da spreče da Zapisnik završi u rukama direktora pravnog lica, jer jedino tako može da nastavi zakonsku borbu za ostvarenje svojih vlasničko-imovinskih odnosa?

4. Interesuje nas kakva je procedura i da li policija istražuje slučajeve kašnjenja (zloupotrebe) izdavanja Zapisnika.

5. Takođe smo zamoljeni da Vas, u ime pravnog lica koje je vlasnik gorepomenute nekretnine, pitamo ko će da plati ovu veliku učinjenu štetu zbog očigledne opstrukcije rada Policijske stanice Sopot.

Do objavljivanja teksta u 18 sati niko iz policije nije poslao odgovor.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR