Glas Javnosti

NASTAVAK SAGE O VILJAMOVKI: Kruševljani se genijalno dosetili! Evo šta su odlučili da urade sa rakijom starom 15 GODINA, a da svi budu zadovoljni!

Društvo
Autor:

Vest da će se rakija viljamovka koristiti za dezinfekciju u Kruševcu uzburkala je i nasmejala javnost. Naime, odlukom Vlade Srbije bez naknade ustupljena im je rakija viljamovka oduzeta u postupku inspekcijskog nadzora još 2005. godine.

 

Za dezinfekciju radnih površina trebalo je da bude iskorišćeno 9.196 flaša ove rakije.

Posle povike stručnjaka da to nije baš efikasno, kruševački Crveni krst I Opšta bolnica kojima je ustupljena, su se dosetili da ga prerade u medicinski alkohol koji će se raspoređivati po potrebi, pre svega zdravstvenom ustanovama.

-Sa aleksandrovačkom Vino Župom dogovoreno je da besplatno preradi rakiju u medicinski alkohol, kaže Emina Todorović, sekretarka kruševačkog Crvenog krsta, I dodaje:

-Imajući u vidu da nas na jesen najverovatnije očekuje novi talas koronavirusa, te da će svakako biti i veće potrebe za sredstvima za dezinfekciju, našem gradu ova pomoć puno znači, posebno jer se u kruševačkoj bolnici leče pacijenti iz celog Rasinkog okruga, a gradi se i kovid bolnica koja će zbrinjavati pacijente iz celog regiona.

Sa preradom će se krenuti nakon što budu preduzete sve zakonske procedure oko preuzimanja robe, a koliko će se tačno medicinskog alkohola dobiti, znaće se nakon što se utvrdi da li je u međuvremenu došlo do nekih oštećenja, u smislu razbijenih flaša,  isparenja i slično, s obzirom da je roba u magacinu stajala više od 15 godina.

(Glas Javnosti/Kruševacgrad)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR