Glas Javnosti

KADAR BOŽIDARA ÐELICA I DANAS RUKOVODI INSTITUTOM VINČA I SVE ČINI DA I DALJE RUKOVODI PROTIVNO VOLJI 95% ZAPOSLENIH U INSTITUTU

Društvo
Autor: Glas javnosti

Usijao se ovih dana vajber, od poruka koje šalje direktor Instituta Vinča Snežana Pajović - Sneki svojim saradnicima, a koje ovi razmenjuju između sebe kao sličice fudbalera ispred hotela Moskva.

U porukama pretnje, kletve, obećanja i ludima radovanja. Usijale se i mobilne telefonske linije od njenih poziva državnim sekretarima, pomoćnicima ministara, sekretarima kabineta, analitičarima i higijeničarima. Ona će njima da objasni ko je politički podoban da rukovodi Institutom Vinča, a ko nije. Ona to vrlo dobro zna, a ume i da objasni, jer je to već radila i objašnjavala dok je bila perjanica Demokratske stranke i desna ruka Božidara Đelića - državni sekretar u njegovom Ministarstvu nauke. A možda je to radila i još ranije?

Obećava da će napraviti haos. Samo u haosu možda može ponovo da postane V.D. direktor protivno volji gotovo svih zaposlenih u Institutu Vinča, kao što je uspela pre pet godina kada Upravni odbor Instituta nije izabrao Zlatka Rakočevića koji je dobio ubedljivu podršku Naučnog veća. Da li će sedam članova Upravnog odbora ovaj pug izabrati direktora kog predlaže ubedljiva većina zaposlenih? Ili će postati/ostati patuljci ostaje da se vidi 22. juna kada je zakazana sednica Upravnog odbora.


IZVOR: Ustupljena fotografija / Snežana Pajović sa kolegama

Nejasni su razlozi zbog kojih Snežana Pajović ne preza ni od čega da bi ostala na mestu direktora Instituta ili da bar na to mesto dovede "nekog svog". Čudno je to, pre svega, zato što joj je ostalo još samo dve godine do penzije. Ili možda upravo zbog toga? Dobro obavešteni špekulišu da se plaši da će se posle njenog odlaska
otkriti kako je finansijski "stimulisala" pojedine zaposlene i penzionisane favorite. Drugi misle da je u pitanju izuzetno visoka plata koju prima direktor i ukazuju na to da se njeno imovinsko stanje pre dolaska na mesto direktora ne može videti na sajtu agencije za sprečavanje korupcije. Kako god, i jedni i drugi su saglasni u tome da jedva čekaju da joj vide leđa.

AUTOR: Vukašin Bijelić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR