Glas Javnosti

Naši studenti konstruisali NAJIZDRŽLJIVIJE MOSTOVE i to od ŠPAGETA: NA TAKMIČENJU ODNELI PRVO MESTO

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na takmičenju pod nazivom "Gradimo mostove znanja" učestvovali su studenti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije

Studenti univerziteta u Novom Pazaru i Novom Sadu osvojili su prva mesta na takmičenju studenata arhitekture i građevinarstva u gradnji maketa mostova od špageta. 

Kako prenosi 021.rs, pozivajući se na agenciju Beta, Zasebne tročlane komisije ocenjivale su estetiku i izdržljivost, od kojih je prva za najlepši proglasila rad studenata Arhitektonskog fakulteta u Novom Sadu, dok je most tima sa DUNP na proveri izdržljivosti podneo najveće opterećenje - 153,8 kilograma.

Tokom prethodna tri dana 120 studenata iz osam zemalja konstruisali su i sklapali mostove isključivo od špageta i lepka, sa ciljem da u zadatim dimenzijama izgrade što jači i što lepši most.

Na takmičenju pod nazivom "Gradimo mostove znanja" učestvovali su studenti iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije, Bugarske i Rumunije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR