Glas Javnosti
posta

NAROD PROTIV ZAGORKE DOLOVAC: DOSTA JE BILO NJENE OKUPACIJE PRAVOSUĐA! ŽELIMO NEZAVISNO TUŽILAŠTVO! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti predalo je Narodnoj skupštini Srbije 27.343 potpisa peticije "Stop hitnom izboru Zagorke Dolovac".

- Poslanici će, najverovatnije, danas glasati za njen reizbor za republičkog javnog tužioca, ali potpisi građana su garancija da ćemo ostati korektivni faktor i pratiti rad Tužilaštva. Male su šanse da će naši zahtevi biti uslišeni, ali će građani ostati poslednja linija odbrane ustavnog poretka - rekao je predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović u obraćanju novinarima ispred Skupštine Srbije uoči predaje peticije sa potpisima građana.

On je istakao da "potpise predaju jer žele samostalno tužilaštvo koje će biti slepo na to da li je neko ko čini krivična dela moćan ili siromašan".

- Želimo tužilaštvo u kome se neće dešavati stvari koje vidimo ovih dana, a to je da se istraga ugrožava iz političkih razloga i da se protiv onih koji su odsecali glave postupci pokreću tek onda kada dođu u sukob sa svojim političkim mentorima. To znači da je neko dozvolio okupaciju pravosuđa - poručio je Manojlović.

Kako je naglasio, imaju principijelan stav, bez ikakve politizacije.

- Zagorki Dolovac zameramo i što je bila sluga i prethodne političke garniture. Ona je sramotno saučestvovala u reformi pravosuđa 2010. godine dok su njene kolege izbacivane sa posla bez pravnog obrazloženja - rekao je Manojlović.

Ukoliko je, kako je dodao, Dolovac toliko nesporne biografije da se bira već na treći mandat, što znači da će ukupno biti osamnaest godina na toj funkciji, onda se moglo sačekati, prema Ustavu, redovno zasedanje Skupštine.

- Najproblematičnije odluke se donose tokom letnjih meseci, kada su ljudi na odmorima, iz jednog jasnog razloga: oni se stide Zagorke Dolovac i svojih odluka, oni znaju da nešto nije u redu - naveo je Manojlović.

Na dnevnom redu današnjeg vanrednog zasedanja Skupštine Srbije je i predlog odluke o izboru republičkog javnog tužioca, koji je podnela Vlada. 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR